S pedikuro se ukvarjam že dvajset let, kot zdravstvena delavka in medicinska pedikerka vem, kako pomembno je stalno strokovno izobraževanje. Sama se vsakoletno udejstvujem različnih strokovnih seminarjev in usposabljanj.

Z redno in strokovno nego stopala se vsi, predvsem pa sladkorni bolniki, lahko izognete neprijetnim in celo hudim posledicam nestrokovnega odstranjevanja kurjih očes, otiščancev, zadebeljene in poroženele kože, vraščenih nohtov itd.

Celovita in strokovna skrb za bolnike je v prvi vrsti domena zdravnikov in njihovih sodelavcev. Med tiste, ki pa jim medicinsko osebje zaupa del nege pacientov diabetikov, sodimo posebej za pedikuro diabetičnega stopala izšolani in usposobljeni pedikerji.

Storite prvi korak, da bo vaša hoja odraz zdravega in pravilno negovanega stopala. Z rednim obiskovanjem medicinske pedikure preprečite razvoj neprijetnih bolečin in neestetskih sprememb na stopalih. Predvsem pa si zagotovite varne in strokovno opravljene postopke njihovega odstranjevanja. V Salonu Divina znamo poskrbeti za strokovno neoporečno in varno nego nog, za vaše ugodje na vsakem koraku.

Urejeno stopalo ugodje na vsakem koraku

V salonu Divina poskrbimo za vašo zunanjost, dobrodejni učinki pa se odražajo v vašem notranjem zadovoljstvu

Domov
Pedikura

Pedikura

Negovana in urejena stopala so odraz urejenih ljudi.

Pedikura je namenjena prav vsem, ki želijo imeti vedno urejena stopala z  zdravstvenega ali estetskega vidika.

Najprej vam naredimo prijetno kopel z izbrano kopeljo za noge, nato se pogovorimo o vaših težavah in željah ter se lotimo urejanja nohtov, poroženele kože... lakiranja nohtov.

 

Refleksna masaža stopal

Osnovni namen refleksne masaže stopal je dobro vplivati na celo   telo. Na podplatu se združujejo energijske poti celotnega telesa, ki ponazarjajo ves človekov organizem. Vsak telesni organ ima na stopalu svojo odzivno točko. Z masiranjem ali pritiskanjem določene točke , blagodejno vplivamo in vspodbujamo telo, da se samo odzove na bolezen. Z refleksno masažo stopal ne moremo zdraviti težjih bolezni, namenjena je predvsem za lajšanje bolečin, izboljševanju našega počutja in je učinkovito sredstvo za sprostitev.

Energija Qi se nenehno pretaka skozi kanale ali meridiane v telesu, ki se končujejo v refleksnih točkah na stopalih. Kadar je pretok energije neoviran smo zdravi; kadar ga ovirata napetost ali zastoj zbolimo. Z obdelavo refleksnih točk na stopalih vzpostavljamo uravnotežen pretok energije Qi skozi celo telo. Refleksna masaža stopal se uporablja v terapevtske namene ali preventivno kot sprostitev z namenom, da se uravnovesi naša življenjska energija Qi. V današnjem hitrem, prehitrem tempu življenja, se moramo znati sprostiti. Refleksna masaža stopal nam nudi prav to.

 

Refleksna masaža stopal
Limfna drenaža - MLD

Limfna drenaža - MLD

Ročna limfna drenaža je masažna tehnika, ki pomaga odstranjevati odpadne snovi iz telesa. Ta nežna tehnika je zelo blagodejna in učinkovita in jo je potrebno izvajati nekaj zaporednih dni, kajti telo potrebuje čas, da se očisti odvečnih strupenih snovi in da se na novo uravnovesi.

Kaj je limfa? Limfa je ena najbolj pomembnih tekočin v organizmu. Krvni sistem skrbi za prenos hranljivih snovi v organizmu, limfni sistem pa prenaša oziroma odstranjuje odpadne snovi iz organizma. Z MLD izločamo slabe odpadne snovi iz tkiva. Te snovi se imenujejo limfni odpad ali limfno breme. Kot posledica kopičenja limfnega bremena se pojavljajo utrujenost, bolečine, glavoboli, otekline, mravljinčavost, krči, zaprtje, boleče otekle noge, celulit itd.

S posebno tehniko potiskamo limfo v smeri limfnih poti – bezgavk, kjer se prečisti. MLD  blagodejno vpliva na celoten organizem. Zato manualna limfna drenaža koristi tudi zdravim.

 

Aromaterapija

Aromaterapija je nega telesa s pomočjo eteričnih olj. Raba eteričnih olj se uporablja za izboljšanje zdravja in telesne ter duhovne vitalnosti. Izvaja se z inhaliranjem, nanašanjem na kožo in uporabo v prostoru. S celostnim pristopom do posameznika želi razvajati in uravnovesiti vse vidike osebnosti in izboljšati zdravje. Uporablja se jo  za blažitev različnih težav kot so stres, celulit in pa tudi revmatskih težav.

Aromaterapija
Aqua detox

Aqua detox

Vodna terapija oz. detoksikacija

Razstrupljanje telesa z Aqua Detox aparatom spodbudi delovanje limfnega in krvnega sistema in dobro vpliva na delovanje jeter, ledvic in trebušne slinavke. Pomaga pri kronični utrujenosti in nepravilnemu delovanju ščitnice, urinarnega in prebavnega sistema, zato je v veliko pomoč pri ohranjanju zdravja in v oporo samemu zdravljenju.

Vodna terapija Aqua Detox se izvaja preko stopal. Vsako stopalo ima več kot 2000 por. Aqua Detox aparat s pomočjo vode, natrijevega klorida in elektrode proizvaja frekvenco, ki nežno resonira po vsem telesu. Ionizirana voda začne stimulirati celice, da ponovno vzpostavijo svoje električno ravnovesje in tako delujejo bolj učinkovito, ter začnejo izločati v sebi zadržane toksine.

Vodna terapija Aqua Detox stimulira celice in s tem bioenergetska polja vzpostavijo svoje ravnovesje in vsem organom omogočijo, da svoje naravne funkcije opravljajo učinkoviteje. Telo med terapijo ne izloča vitaminov, mineralov ali hranil, ki nanj delujejo blagodejno.

Medicinske raziskave in pričevanja uporabnikov so pokazala, da Aqua Detox uporabnikom pomaga tako, da poveča njihovo energijo in izboljša splošno počutje.

 

Bioptron

Svetlobna terapija.

Bioptron – svetlobna terapija temelji na starodavni metodi zdravljenja s pomočjo sončne setlobe in močno napredni tehnologiji. Oddaja polarizirano polikromatsko svetlobo, ki združuje vidno in infrardečo svetlobo. Zdravljenje je povsem neboleče in varno za uporabo, brez znanih stranskih učinkov. Zdravljenje je enostavno, za izvajanje ene terapije pa boste porabili zelo malo časa.

Svetlobno terapijo se uporablja za odpravo veliko različnih težav na različnih področjih. Npr. Celjenje ran, kožna obolenja, sezonske razpoloženjske motnje, revmatologija, fizioterapija,….

Več o svetlobni terapiji Bioptron je dosegljivo na www.biptron.si in www.zepter.com.

Bioptron
Ostalo

Ostalo

Ostale storitve, ki jih ponujamo

  • Depilacija s smolo
  • Masaža z vročimi kamni ali stone terapija
  • Parafinske obloge
Storitve

STROKOVNO SEM USPOSOBLJENA TUDI ZA MEDICINSKO PEDIKURO IN OSKRBO DIABETIČNEGA STOPALA.

Subscribe

Glavna ponudba

Pedikura
35€
MEDICINSKA PEDIKURA - obravnava diabetičnega stopala
Pedikura "DIVINA"
50€
- najprej naredimo prijetno kopel z nežnim pilingom,
- odstranimo odmrlo kožo in nadaljujemo s pedikuro
- končamo s toplotno parafinsko oblogo za noge
Limfna drenaža - MLD
od 20€
Delna limfna drenaža obraza - 20€
Delna limfna drenaža telesa - 35€
Ročna limfna drenaža - 60€
Refleksna masaža stopal
35€
Aqua detox
20€
Bioptron
1€ na min
Offers

V SALONU DIVINA VAM LAHKO PRIPRAVIMO DARILNE BONE

Call to Action

Nekaj blagovnih znamk, ki jih uporabljam pri svojem delu

Partners

Salon Divina, Tanja Preskar Malenšek s.p.
Ulica talcev 2, 1000 Ljubljana
Telefon: 040-247-724
Email: divina@t-2.net

Naročanje vsak delovni dan po telefonu!

Kontakt